Betalen via Internet.
http://www.consumentenbond.nl/test/geld-verzekering/betalen-en-sparen/betaalrekeningen/Extra/Manieren_om_te_betalen/
Creditcards worden veel gebruikt voor online betalingen aan buitenlandse webwinkels. Ze kennen een zogeheten chargeback regeling. Je kunt hier een beroep op doen als je een bestelling niet geleverd hebt gekregen, een product beschadigd is bij aankomst of als je iets krijgt wat je niet besteld hebt. De creditcardmaatschappij vordert het geld terug bij de verkoper en geeft het aan de kaarthouder terug.
Zowel PayPal (zie hieronder) als creditcardmaatschappijen leggen de bewijslast bij de verkoper. Als die bijvoorbeeld niet kan bewijzen dat hij een bepaald product geleverd heeft, dan krijgt de consument altijd zijn geld terug.
Bij kleinere webwinkels is PayPal populair om online te betalen. Deze betaalmethode wordt veel gebruikt op veilingsites als eBay en Marktplaats. Anders dan iDeal biedt PayPal haar kopers bescherming. PayPal is in dat opzicht als betaalmethode te vergelijken met creditcards. Heb je een object dat je met PayPal hebt betaald niet ontvangen, dan zorgt PayPal er voor dat je je geld terugkrijgt. Niet ontvangen aankopen gedaan via Marktplaats en eBay worden vergoed tot respectievelijk €200 en €1000. Je moet wel zelf eerst een claim indienen.
Wijkt een aankoop gedaan op Marktplaats en eBay sterk af van de omschrijving, dan kun je in de meeste gevallen je geld terugkrijgen als je een claim indient.
PayPal: open geschil binnen 45 dagen na aankoop. Claim geschil binnen 20 dagen na opening geschil.
U dient zeven dagen verzendtijd in acht te nemen, voordat u een geschil over een niet-ontvangen object opent. Transacties die ouder dan 45 dagen zijn, kunnen niet meer worden betwist, maar moeten wel worden gemeld. Want om actie te kunnen ondernemen ter bescherming van andere kopers, volgt PayPal de prestatietrends van verkopers.
Stap 2 - Onderhandelen om geschil op te lossen
U en de verkoper hebben 20 dagen de tijd om het geschil op te lossen of om het geschil te escaleren tot een PayPal-claim
Een koper of verkoper vraagt PayPal om een geschil te onderzoeken en over de uitkomst te beslissen..
De verkoper bekijkt uw bericht en reageert in het Klachtencentrum. Dit is uw mogelijkheid om rechtstreeks met elkaar te communiceren en de kwestie op te lossen door het uitwisselen van berichten. Communiceer duidelijk en geef suggesties over de wijze waarop de kwestie kan worden opgelost, bijvoorbeeld door middel van een volledige of gedeeltelijke terugbetaling.
Als het geschil wordt geëscaleerd tot een claim, kan PayPal alle geposte berichten onderzoeken.
We blokkeren
De bedragen die verband houden met het geschil, worden geblokkeerd, zodat deze niet kunnen worden opgenomen van de PayPal-rekening van een koper of verkoper. alle bedragen die verband houden met de transactie, totdat het geschil is opgelost of gesloten.
Stap 3 - Sluit het geschil of escaleer het geschil tot een claim.
U kunt een geschil sluiten
Een geschil of claim beëindigen. Een gesloten geschil kan niet meer worden heropend of worden geëscaleerd tot een claim. We sluiten geschillen automatisch na 20 dagen, tenzij deze zijn geëscaleerd tot een PayPal-claim. als u en de verkoper tot een oplossing zijn gekomen.
Als dat niet het geval is, kunt u het geschil binnen 20 dagen na opening van het geschil, escaleren tot een PayPal-claim. Na 20 dagen sluiten we geschillen automatisch.
Wacht met het sluiten van een geschil tot u 100% tevreden bent met het resultaat. Een gesloten geschil kan niet meer worden heropend of worden geëscaleerd tot een PayPal-claim.
Selecteer het openstaande geschil in het Klachtencentrum en klik op de gewenste actie onder aan het scherm met geschilgegevens om het geschil te sluiten of te escaleren.
We hebben meer informatie van u nodig wanneer u een geschil escaleert tot een PayPal-claim
Stap 4 - Wij onderzoeken de claim en lossen de claim op
Als u een geschil escaleert tot een claim, vraagt u PayPal om deze te onderzoeken en over het resultaat te beslissen.
We proberen kwesties binnen 10 dagen op te lossen, maar bij ingewikkelde kwesties kan het langer duren om de kwestie te onderzoeken, een eindbeslissing te nemen, geldbedragen vrij te geven en de kwestie te sluiten.
Voor u en de verkoper kunnen specifieke deadlines gelden voor het verstrekken van nieuwe informatie. We gebruiken de berichten die zijn uitgewisseld in het Klachtencentrum, tezamen met andere gegevens, om de uitkomst te bepalen.
In het Klachtencentrum kunt u de voortgang van uw claim volgen en reageren op verzoeken om informatie.
We stellen u op de hoogte wanneer we een eindbeslissing
De beslissing van PayPal waarmee de kwestie is opgelost en gesloten. hebben genomen
International Card Services:
Hoe dien ik een claim in op mijn verzekering?
Neem telefonisch contact op met de ICS Servicedesk. U wordt dan direct door een van onze medewerkers verder geholpen bij het declareren van uw onkosten of schade. Klik voor de contactgegevens op 'Contact' onderaan deze pagina.
MasterCard Classic: Telefoon: 020 - 6 600 766
World Card: Telefoon: 020 - 6 600 678
Creditcard:
Voorwaarden Mastercard: http://www.abnamro.nl/nl/images/Generiek/PDFs/010_Prive/01_Betalen/Voorwaarden_AA_MasterCard_(ex-fortis).pdf
Artikel 20. Afever- en Internetgarantie
20.1. Afevergarantie: indien een door de Card-houder met de Card betaald product niet op
de afgesproken leverdatum is geleverd, crediteert ICS het betreffende bedrag aan de
Card-houder mits aan de volgende 2 voorwaarden is voldaan:
a. het verzoek van de Card-houder voor creditering dient uiterlijk binnen 3 maanden
na de afgesproken leverdatum door ICS te zijn ontvangen;
b. de Card-houder heeft zelf eerst tevergeefs de leverancier aangesproken tot
levering.
ICS crediteert het bedrag binnen 30 dagen na ontvangst van het verzoek tenzij de
leverancier binnen die periode alsnog tot levering of tot terugbetaling van het aan-
koopbedrag overgaat. Ongeacht de afgesproken leverdatum vervalt de afevergarantie
1 jaar na de transactiedatum.
Visa card: http://www.abnamro.nl/nl/images/Generiek/PDFs/010_Prive/01_Betalen/Voorwaarden_AA_Visacard_(ex-fortis).pdf
PayPal Gebruikersovereenkomst:
https://cms.paypal.com/nl/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&fli=true&content_ID=ua/BuyerProtComp_full&locale.x=nl_NL#14. Disputes with PayPal
13.10 Verhouding tussen beschermingsregelingen van PayPal en terugboekingenDe terugboekingsrechten van creditcards kunnen, indien van toepassing, meer omvatten dan de beschermingsregelingen van PayPal. Terugboekingsrechten worden niet beperkt tot specifieke bedragen per transactie, kunnen meer dan 45 dagen na betaling worden aangevraagd en kunnen niet-tastbare (immateriële) artikelen dekken.
U kunt een claim of geschil indienen bij PayPal, of u kunt contact opnemen met uw creditcardbedrijf of -uitgever en gebruikmaken van uw recht op terugbetaling. U kunt echter niet van beide regelingen tegelijk gebruikmaken of proberen een dubbele vergoeding te krijgen. Als er een openstaande claim of een openstaand geschil is met PayPal en als u vervolgens een terugboeking aanvraagt bij uw creditcardbedrijf, zal PayPal uw geschil of claim sluiten en kunt u verder uitsluitend beroep doen op uw terugboekingsrechten.
Als PayPal pas een beslissing over uw claim neemt na het verstrijken van de deadline voor het indienen van terugbetalingsverzoeken van uw creditcardmaatschappij of na de deadline van uw bank voor het indienen van een geschil, en als u vanwege het oponthoud van de afhandeling onzerzijds minder terug krijgt dan het volledige bedrag waarop u volgens de creditcardmaatschappij recht zou hebben gehad (dat wil zeggen het terugbetalingsbedrag: het bedrag dat u inzake de betreffende transactie met uw creditcard heeft betaald), zullen wij u een vergoeding betalen voor het resterende verlies (minus eventuele bedragen die u al van de verkoper terug heeft ontvangen).
Voordat u contact opneemt met uw creditcardmaatschappij of voordat u bij PayPal een geschil opent, dient u contact op te nemen met de verkoper om de kwestie op te lossen via het retourneringsbeleid van de verkoper, zoals vermeld bij de eBay-aanbieding, de Marktplaats-aanbieding of op de website van de verkoper.
Hoe een terugboeking werkt bij een creditcardbetaling via PayPal.
1.De koper verzoekt om terugboeking bij de creditcardmaatschappij.
2.De creditcardmaatschappij van de koper stelt de handelsbank van PayPal op de hoogte van de terugboeking en haalt het betreffende bedrag bij PayPal terug.
3.PayPal blokkeert het bedrag in verband met de terugboeking tijdelijk op de PayPal-rekening van de verkoper.
4.PayPal vraagt de verkoper direct per e-mail om aanvullende informatie die kan worden gebruikt om de terugboeking te betwisten.
•Als een koper verzoekt om terugboeking van een creditcardtransactie via PayPal, sturen we u gelijk een e-mail nadat de creditcardmaatschappij contact met ons heeft opgenomen.
•Het betreffende bedrag wordt tijdelijk geblokkeerd terwijl we samen met u aan de gang gaan om de terugboeking met de creditcardmaatschappij van de koper op te lossen.
•Als u de terugboeking betwist, helpt ons speciaal opgeleide team van terugboekingsspecialisten u om uw recht te halen.
•De procedure kan 75-100 dagen duren, afhankelijk van de creditcardmaatschappij.
•Als de creditcardmaatschappij in uw voordeel beslist, maakt PayPal het geld onmiddellijk naar u over.
Wat is het verschil tussen een terugboeking en een geschil?
Een terugboeking wordt ingediend wanneer een koper een reeds verrekende transactie wil laten terugdraaien door de creditcardmaatschappij. Een koper mag een bedrag laten terugboeken door de creditcardmaatschappij op basis van diens voorschriften en gestelde termijnen.
Een geschil is de eerste stap in de PayPal-procedure inzake klachten van kopers. In deze fase kunnen kopers en verkopers elkaar berichten sturen via het Klachtencentrum en proberen om tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is.
Wat is het verschil tussen een terugboeking en een claim?
Een terugboeking wordt ingediend wanneer een koper een reeds verrekende transactie wil laten terugdraaien door de creditcardmaatschappij. Een koper mag een bedrag laten terugboeken door de creditcardmaatschappij op basis van diens voorschriften en gestelde termijnen.
Een terugboeking lijkt hetzelfde als een claim bij PayPal, maar is eigenlijk een procedure waartoe een creditcardmaatschappij mogelijkheden biedt en die buiten PayPal om wordt gestart.
Met een terugboeking wordt een kettingreactie in gang gezet. De bank van de koper haalt het geld terug bij de handelsbank van PayPal. De handelsbank van PayPal haalt het geld terug bij PayPal. En wij halen het geld weer terug bij de verkoper .
Als de handelsbank van PayPal het geld niet zou hebben teruggehaald voor de terugboeking, had PayPal het geld niet hoeven terughalen bij de verkoper. Als het geschil ten gunste van de verkoper wordt beslist, stort PayPal het betwiste bedrag terug op de rekening van de verkoper
Maakt PayPal bij elke terugboeking bezwaar bij de creditcardmaatschappij van de koper?
PayPal behoudt zich het recht voor om een terugboeking niet te betwisten, zelfs als de verkoper bewijs heeft geleverd. Dit kan met name gebeuren wanneer PayPal denkt dat betwisten waarschijnlijk geen resultaat zal opleveren.
Een claim is meestal een actie die een koper op de PayPal-site tegen een verkoper onderneemt wanneer een koper een object heeft aangeschaft maar dit nooit heeft ontvangen of wanneer een ontvangen object wezenlijk afwijkt van de beschrijving. Bij claims moet de klantenservice van PayPal een beslissing in het voordeel of nadeel van de verkoper nemen op basis van bewijs dat via beide partijen is verkregen. Een claim kan alleen worden ingediend met de procedure voor het oplossen van geschillen in het Klachtencentrum.
donderdag 4 november 2010
woensdag 13 oktober 2010
Chromatic Aberration
Nikon 1.4G 50mm + D300
Foto geschoten op Iso: 200, A priority:F1.4, S:1/2500
100% crop JPG origineel

bewerkte RAW versie

Histogram:

Highlight clipping warning:

Exposure teruggebracht, geen highlight clipping meer:

Resultaat 100% crop: -0,55 exposure reductie (geen highlight clipping meer aanwezig) 100% kleurruisreductie toegepast op 16 bit RAW file, daarna 100% kleurruisreductie via filters in PS zelf.

http://www.bythom.com/Nikkor50AF-Slensreview.htm
"Chromatic aberration: Lateral chromatic aberration (side to side) is negligible wide open, with a tendency to slightly increase in visibility as you stop down, but it's never at levels I really worry about. More interesting is longitudinal chormatic aberration (near/far, sometimes called axial CA). The 50mm f/1.4G AF-S most certainly exhibits such aberrations, especially near maximum aperture. Objects closer than focus get a magenta cast, objects further than focus get a green cast. This is not unusual for a fast prime, and I suspect Nikon's adding axial chromatic aberration correction to Capture NX2 was due to this lens. Not a terrible flaw, but one to be aware of."
Photo.net - Andreas Manessinger , Apr 17, 2009; 06:14 p.m.:
"CA comes in two flavors, lateral and longitudinal.
Lateral CA comes from the fact that the focused image has different sizes for different wavelengths. You can easily correct it in any RAW converter, and for JPEGs your D90 does it automatically. You see lateral CA as fringes around twigs that have different colors on different sides of the twigs, one side green, the other magenta, but blue/yellow may also be seen. Lateral CA are no problem in the center, but increase towards the corners.
Longitudinal CA can't be corrected in software. They come from the fact that the focus for different wavelengths lies on different planes, i.e. when green is focused on the sensor, red is focused in front of the sensor and blue behind. Or vice-versa. Does not matter here. Longitudinal CA are everywhere in the image, not only near the corners. They can be seen as green fringes around out-of-focus background objects and magenta fringes around out-of-focus foreground objects. The fringes have the same color on all sides, they only depend on the distance, the amount by which the object is out of focus and the aperture. The bigger the aperture (the smaller the number), the stronger are the longitudinal CA.
It is hard and expensive to correct a lens for both kinds of CA. Lens makers don't seem to care much about lateral CA today. the cameras begin to correct it automatically and it is not more than a slight nuisance. They normally concentrate on longitudinal CA, but even that is hard to correct for a lens used wide open. The faster the lens (i.e. the bigger the aperture), the worse the problem. If you look at tests of the very expensive and highly regarded Canon 50/1.2L, you will see that it has much stronger longitudinal CA than the Sigma 50/1.4. That's just the way it is. You can spend $4000 or more on Leica lenses that are better in that regard, but that's about the only thing that you can do.
In fact the Sigma 50/1.4 has significantly less of both kinds of CA than the new Nikon 35/1.8, about the same lateral CA as the new Nikon 50/1.4G and significantly less longitudinal CA than the Nikon 50/1.4G.
This leaves purple fringing. That is a different phenomenon, and it is most apparent on highlight edges, normally only on one side of twigs, it is strongest in the corners, and it is connected to overexposure. If you correctly expose for the sky, it should go away. It will also go away if you stop down. It's the combination of wide open lens, overexposure and contrast edges that triggers it. It is also not only a lens problem, it seems to be connected with digital sensors as well. In fact it does not happen with film.
If you post a crop from the corner, we probably could diagnose the problem, but if it is purple fringing, it just is that way under those circumstances. Avoid the circumstances and you avoid the problem.
I have no particular experience with purple fringing on my Sigma 50/1.4, but I am sure with the right combination I could trigger it as well. It is much less than in older Nikon lenses like my AF 24/2.8 or AF 85/1.8D, but it may be there.
Now specifically to your questions: No, it's physics. The design of the Sigma 50/1.4 is class-leading. You may get better lenses, but not even remotely in that price category.
Lateral CA can be fixed in software, longitudinal can not. In case of severe purple fringing, I normally use a Hue/Saturation layer with a mask to selectively desaturate blue and magenta where it is strongest. That's about the only thing that is possible.
No idea about the warranty, but it does not seem to be a case of a defective lens (though an image would help to verify it).
I suppose I'd have a similar problem under similar conditions, and I suppose I'd have it with pretty all my lenses that open up that wide.
The Nikon 50/1.4G won't help you a bit."
Foto geschoten op Iso: 200, A priority:F1.4, S:1/2500
100% crop JPG origineel

bewerkte RAW versie

Histogram:

Highlight clipping warning:

Exposure teruggebracht, geen highlight clipping meer:

Resultaat 100% crop: -0,55 exposure reductie (geen highlight clipping meer aanwezig) 100% kleurruisreductie toegepast op 16 bit RAW file, daarna 100% kleurruisreductie via filters in PS zelf.

http://www.bythom.com/Nikkor50AF-Slensreview.htm
"Chromatic aberration: Lateral chromatic aberration (side to side) is negligible wide open, with a tendency to slightly increase in visibility as you stop down, but it's never at levels I really worry about. More interesting is longitudinal chormatic aberration (near/far, sometimes called axial CA). The 50mm f/1.4G AF-S most certainly exhibits such aberrations, especially near maximum aperture. Objects closer than focus get a magenta cast, objects further than focus get a green cast. This is not unusual for a fast prime, and I suspect Nikon's adding axial chromatic aberration correction to Capture NX2 was due to this lens. Not a terrible flaw, but one to be aware of."
Photo.net - Andreas Manessinger , Apr 17, 2009; 06:14 p.m.:
"CA comes in two flavors, lateral and longitudinal.
Lateral CA comes from the fact that the focused image has different sizes for different wavelengths. You can easily correct it in any RAW converter, and for JPEGs your D90 does it automatically. You see lateral CA as fringes around twigs that have different colors on different sides of the twigs, one side green, the other magenta, but blue/yellow may also be seen. Lateral CA are no problem in the center, but increase towards the corners.
Longitudinal CA can't be corrected in software. They come from the fact that the focus for different wavelengths lies on different planes, i.e. when green is focused on the sensor, red is focused in front of the sensor and blue behind. Or vice-versa. Does not matter here. Longitudinal CA are everywhere in the image, not only near the corners. They can be seen as green fringes around out-of-focus background objects and magenta fringes around out-of-focus foreground objects. The fringes have the same color on all sides, they only depend on the distance, the amount by which the object is out of focus and the aperture. The bigger the aperture (the smaller the number), the stronger are the longitudinal CA.
It is hard and expensive to correct a lens for both kinds of CA. Lens makers don't seem to care much about lateral CA today. the cameras begin to correct it automatically and it is not more than a slight nuisance. They normally concentrate on longitudinal CA, but even that is hard to correct for a lens used wide open. The faster the lens (i.e. the bigger the aperture), the worse the problem. If you look at tests of the very expensive and highly regarded Canon 50/1.2L, you will see that it has much stronger longitudinal CA than the Sigma 50/1.4. That's just the way it is. You can spend $4000 or more on Leica lenses that are better in that regard, but that's about the only thing that you can do.
In fact the Sigma 50/1.4 has significantly less of both kinds of CA than the new Nikon 35/1.8, about the same lateral CA as the new Nikon 50/1.4G and significantly less longitudinal CA than the Nikon 50/1.4G.
This leaves purple fringing. That is a different phenomenon, and it is most apparent on highlight edges, normally only on one side of twigs, it is strongest in the corners, and it is connected to overexposure. If you correctly expose for the sky, it should go away. It will also go away if you stop down. It's the combination of wide open lens, overexposure and contrast edges that triggers it. It is also not only a lens problem, it seems to be connected with digital sensors as well. In fact it does not happen with film.
If you post a crop from the corner, we probably could diagnose the problem, but if it is purple fringing, it just is that way under those circumstances. Avoid the circumstances and you avoid the problem.
I have no particular experience with purple fringing on my Sigma 50/1.4, but I am sure with the right combination I could trigger it as well. It is much less than in older Nikon lenses like my AF 24/2.8 or AF 85/1.8D, but it may be there.
Now specifically to your questions: No, it's physics. The design of the Sigma 50/1.4 is class-leading. You may get better lenses, but not even remotely in that price category.
Lateral CA can be fixed in software, longitudinal can not. In case of severe purple fringing, I normally use a Hue/Saturation layer with a mask to selectively desaturate blue and magenta where it is strongest. That's about the only thing that is possible.
No idea about the warranty, but it does not seem to be a case of a defective lens (though an image would help to verify it).
I suppose I'd have a similar problem under similar conditions, and I suppose I'd have it with pretty all my lenses that open up that wide.
The Nikon 50/1.4G won't help you a bit."
donderdag 16 september 2010
zaterdag 28 augustus 2010
GPS + camera
brainstorm blog:
- GeoPicII
- di-GPS van Dawn http://www.di-gps.com of http://www.dawntech.hk
- Solmeta http://www.solmeta.com/
- Geometr van Digitrading
- Nikon GP-1 GPS Module http://pc-mobile.net/nikongps.htm €83.12 EUR
- I-GotU GT120 USB GPS travel/photoblogger
- G-Ray 2 met de software Timemachine
- Phototrackr pro met bluetooth
- bluetooth met een GPSje Sirfstar
- bluetooth Unleashed (200 $, excl GPS unit: wel heel mooi klein)
Relevante software: http://www.geosetter.de/en/
Nadeel: niet ingebouwd, plaatsen op de hotshoe of in elk geval zichtbaar (niet in je tas, sowieso is GPS bereik een probleem), vaak kabel nodig voor extra connectie met je camera, soms achteraf koppeling nodig tussen software en gemaakte foto's, maakt gebruik van je cameraccu en gaat dus sneller leeg, of heeft eigen accu en geheugen welke hoogstens een dag meegaat en geen hele vakantie, opstarten traag vanwege een fix vinden, binnen niet bruikbaar (geen fix mogelijk met satelietten). GPS module net als bij iPhone ingebouwd komt zelden voor.
Aandachtspunt: tijdsync GPS met fotocamera
"Bij degene die rechtstreeks aangesloten worden op je fototoestel worden de coördinaten onmiddellijk opgeslagen tijdens het nemen van de foto (en moet de GPS idd niet meer gekoppeld zijn bij het uitlezen van je foto's, bij de losse GPS toestellen moet je nadien de logfile van de GPS downloaden op je pc en deze dan koppelen aan je foto's (gebeurd adhv de tijdscodes --> zorgen dat de tijd van je fototoestel gelijk staat met je GPS, PC koppelt dan tijd/datum van een foto aan de tijd/datum dat je op een plaats was)."
iPhone GPS:
"When travelling, there are really two choices to get a location when you get to a new destination: (1) turn on Data Roaming briefly to speed up the process to get your location; or (2) wait until the GPS device works it out itself (which can take several minutes). The first option is quick but has a cost (albeit a small one) and the second is ‘free’ but may take a little time to get a new location."
In short, Lonely Planet’s cityguide apps use Apple’s standard iPhone location services. The GPS services we use in our cityguide apps are the same location services used by other iPhone apps with GPS capabilities.
The iPhone GPS uses satellites in order to locate you. And it uses your iPhone’s last known location to figure out where it should be able to find the nearest satellites. When you have travelled a long way your iPhone still thinks it’s at home. This causes problems when trying to figure out where you are.
The iPhone also uses A-GPS (Assisted GPS) to speed up the time it takes for locate me to locate you. However A-GPS does needs some form of data connection to find you.
When you are travelling, there are two ways to get the locate me up and running:
• turn on data roaming briefly to speed up the locate me function; or
• wait until your iPhone’s GPS can find four or more satellites (which can take a bit of time when you have travelled abroad).
All we can advise is that going to Google Maps, using locate me there, and returning to our application will clear the last known location from your phones cache and the app will locate you.
You don't have to have data roaming enabled to do this
The app is using the last know location when it cant find you - hence finding you in the wrong location.
How to Use iPhone GPS Without Service
http://www.ehow.com/how_5963452_use-iphone-gps-service.html
http://www.trip-journal.com
track gps background iphone data roaming
http://www.bioneural.net/2008/03/05/an-abc-of-geotagging-photos-on-the-mac/
In a similar vein, be aware that when you "Save for Web & Devices" in Photoshop, GPS information along with other metadata will be stripped out (will, not might).
Flickr Uploader (at least versions before 3.0) loses EXIF-GPS if you let it resize your image (thanks Richard!). The Free Flickr eXporter iPhoto Plugin (FFXporter) is a free iPhoto export plugin for Flickr that preserves GPS tags and other EXIF data.
Picasa will wipe altitude data if you use it to manipulate your image
- GeoPicII
- di-GPS van Dawn http://www.di-gps.com of http://www.dawntech.hk
- Solmeta http://www.solmeta.com/
- Geometr van Digitrading
- Nikon GP-1 GPS Module http://pc-mobile.net/nikongps.htm €83.12 EUR
- I-GotU GT120 USB GPS travel/photoblogger
- G-Ray 2 met de software Timemachine
- Phototrackr pro met bluetooth
- bluetooth met een GPSje Sirfstar
- bluetooth Unleashed (200 $, excl GPS unit: wel heel mooi klein)
Relevante software: http://www.geosetter.de/en/
Nadeel: niet ingebouwd, plaatsen op de hotshoe of in elk geval zichtbaar (niet in je tas, sowieso is GPS bereik een probleem), vaak kabel nodig voor extra connectie met je camera, soms achteraf koppeling nodig tussen software en gemaakte foto's, maakt gebruik van je cameraccu en gaat dus sneller leeg, of heeft eigen accu en geheugen welke hoogstens een dag meegaat en geen hele vakantie, opstarten traag vanwege een fix vinden, binnen niet bruikbaar (geen fix mogelijk met satelietten). GPS module net als bij iPhone ingebouwd komt zelden voor.
Aandachtspunt: tijdsync GPS met fotocamera
"Bij degene die rechtstreeks aangesloten worden op je fototoestel worden de coördinaten onmiddellijk opgeslagen tijdens het nemen van de foto (en moet de GPS idd niet meer gekoppeld zijn bij het uitlezen van je foto's, bij de losse GPS toestellen moet je nadien de logfile van de GPS downloaden op je pc en deze dan koppelen aan je foto's (gebeurd adhv de tijdscodes --> zorgen dat de tijd van je fototoestel gelijk staat met je GPS, PC koppelt dan tijd/datum van een foto aan de tijd/datum dat je op een plaats was)."
iPhone GPS:
"When travelling, there are really two choices to get a location when you get to a new destination: (1) turn on Data Roaming briefly to speed up the process to get your location; or (2) wait until the GPS device works it out itself (which can take several minutes). The first option is quick but has a cost (albeit a small one) and the second is ‘free’ but may take a little time to get a new location."
In short, Lonely Planet’s cityguide apps use Apple’s standard iPhone location services. The GPS services we use in our cityguide apps are the same location services used by other iPhone apps with GPS capabilities.
The iPhone GPS uses satellites in order to locate you. And it uses your iPhone’s last known location to figure out where it should be able to find the nearest satellites. When you have travelled a long way your iPhone still thinks it’s at home. This causes problems when trying to figure out where you are.
The iPhone also uses A-GPS (Assisted GPS) to speed up the time it takes for locate me to locate you. However A-GPS does needs some form of data connection to find you.
When you are travelling, there are two ways to get the locate me up and running:
• turn on data roaming briefly to speed up the locate me function; or
• wait until your iPhone’s GPS can find four or more satellites (which can take a bit of time when you have travelled abroad).
All we can advise is that going to Google Maps, using locate me there, and returning to our application will clear the last known location from your phones cache and the app will locate you.
You don't have to have data roaming enabled to do this
The app is using the last know location when it cant find you - hence finding you in the wrong location.
How to Use iPhone GPS Without Service
http://www.ehow.com/how_5963452_use-iphone-gps-service.html
http://www.trip-journal.com
track gps background iphone data roaming
http://www.bioneural.net/2008/03/05/an-abc-of-geotagging-photos-on-the-mac/
In a similar vein, be aware that when you "Save for Web & Devices" in Photoshop, GPS information along with other metadata will be stripped out (will, not might).
Flickr Uploader (at least versions before 3.0) loses EXIF-GPS if you let it resize your image (thanks Richard!). The Free Flickr eXporter iPhoto Plugin (FFXporter) is a free iPhoto export plugin for Flickr that preserves GPS tags and other EXIF data.
Picasa will wipe altitude data if you use it to manipulate your image
woensdag 25 augustus 2010
Beeldbanken
Fotodatabases, beeldbanken:
"image bank software", "image base software", "image database software", "image library products", "image library software", "image library systems", "image management system"
http://answers.google.com/answers/threadview/id/706019.html
* Picture Pack - iMedia
* Fotostation
* Portfolio NetPublish - Extensis http://www.extensis.com/en/products/Netpublish_Samples.jsp
* Pixaria http://www.pixaria.com/
* SeeFile
* 4Images Gallery Management System http://www.4homepages.de/
* Oypo http://www.oypo.nl/
* Photoshelter http://www.photoshelter.com/
* Square IS
* Asset Bank http://www.assetbank.co.uk/
* Image Bank http://www.curvesncolors.com/products/image-bank.html
* Third Light http://www.thirdlight.com/corporate/home
* System Simulation Ltd's Image Library System http://www.ssl.co.uk/content/image_lib.html
* Plexus Media's Image Library http://www.plexusmedia.co.uk/image-library-g.asp
* Cellum Imagine http://celumimagine.com/en.htm
* Capture http://www.capture.co.uk/capture/
* Midwest Information Systems, Inc. (MIS) products PAXit / PAXnet http://www.paxit.com/paxit.asp
* Jamie's Software - Image Albums for Microsoft® Access http://www.jamiessoftware.tk/imagealbums/ia_jump.html
* PrimaSoft's Photo, Picture Organizer Deluxe http://www.primasoft.com/deluxeprg/photofdlx.htm
* iBase - http://www.ibase.com/
* Open Source Web Gallery Server Pro - http://www.galleryserverpro.com/
* ktools.net - http://www.ktools.net/photostore/
"photo database software rights managed"
http://graphicssoft.about.com/od/imagedatabasewin/Image_and_Photo_Databases_and_Cataloging_Software_Windows.htm
Keywording tool:
http://arcurs.com/keywording/
Other Tools / Model Release Form
http://www.arcurs.com/tools
sell rights managed photos -microstock
http://www.photosecrets.com/sell-photos-stock-agencies.html
Photo Store Front:
http://www.photosecrets.com/photography-website-design.html
http://www.photosecrets.com/photography-links-photography-website-design.html
RM and RF:
http://www.acclaimimages.com/resources/rf_rm.html
http://rising.blackstar.com/11-reasons-for-buyers-to-choose-rights-managed-photography-over-royalty.html
"image bank software", "image base software", "image database software", "image library products", "image library software", "image library systems", "image management system"
http://answers.google.com/answers/threadview/id/706019.html
* Picture Pack - iMedia
* Fotostation
* Portfolio NetPublish - Extensis http://www.extensis.com/en/products/Netpublish_Samples.jsp
* Pixaria http://www.pixaria.com/
* SeeFile
* 4Images Gallery Management System http://www.4homepages.de/
* Oypo http://www.oypo.nl/
* Photoshelter http://www.photoshelter.com/
* Square IS
* Asset Bank http://www.assetbank.co.uk/
* Image Bank http://www.curvesncolors.com/products/image-bank.html
* Third Light http://www.thirdlight.com/corporate/home
* System Simulation Ltd's Image Library System http://www.ssl.co.uk/content/image_lib.html
* Plexus Media's Image Library http://www.plexusmedia.co.uk/image-library-g.asp
* Cellum Imagine http://celumimagine.com/en.htm
* Capture http://www.capture.co.uk/capture/
* Midwest Information Systems, Inc. (MIS) products PAXit / PAXnet http://www.paxit.com/paxit.asp
* Jamie's Software - Image Albums for Microsoft® Access http://www.jamiessoftware.tk/imagealbums/ia_jump.html
* PrimaSoft's Photo, Picture Organizer Deluxe http://www.primasoft.com/deluxeprg/photofdlx.htm
* iBase - http://www.ibase.com/
* Open Source Web Gallery Server Pro - http://www.galleryserverpro.com/
* ktools.net - http://www.ktools.net/photostore/
"photo database software rights managed"
http://graphicssoft.about.com/od/imagedatabasewin/Image_and_Photo_Databases_and_Cataloging_Software_Windows.htm
Keywording tool:
http://arcurs.com/keywording/
Other Tools / Model Release Form
http://www.arcurs.com/tools
sell rights managed photos -microstock
http://www.photosecrets.com/sell-photos-stock-agencies.html
Photo Store Front:
http://www.photosecrets.com/photography-website-design.html
http://www.photosecrets.com/photography-links-photography-website-design.html
RM and RF:
http://www.acclaimimages.com/resources/rf_rm.html
http://rising.blackstar.com/11-reasons-for-buyers-to-choose-rights-managed-photography-over-royalty.html
Abonneren op:
Posts (Atom)