kunstwerken van hout, speksteen beeldhouwsculpturen camera's
camera's analoog verbouwen tot lampen.
Rommelmarkten langsgaan voor goede koopjes, maar wel weten wat je uit kan geven aan iets
music figures + records/ verzamelobjecten
vergelijk software, gemiddeld vanaf 20 euro per maand
http://www.webwinkelsucces.nl/webwinkel-software/webwinkel-software-vergelijken/
+ elektronische betaalmethodes iDeal/PayPal is ook vaak abo nodig (Sisow, Ogone of Mollie)
Verpakkingsmateriaal
Retourconstructies
verzendkosten
Zelf btw berekenen
Levertijden
Postverzendservices (eventueel ook extra kosten)
Het voordeel van het huren van een webwinkels zoals MijnWebwinkels, Biedmeer of SEOshop is dat je je niet meer druk hoeft te maken over updates. Dat doen zij namelijk al en wanneer ze nieuwe functies hebben ontvang je deze automatisch.
In plaats van een jaarabonnement heb je bij Shoppagina een maandabonnement.
Als nadeel is toch we de beperking van het systeem. Ze hebben gewoon niet zo veel functies als Biedmeer (prijsverschil is € 10,55). Volgens de Shoppagina blog komen ze helaas ook niet vaak met nieuwe functies uit.
Ook het ontbreken van een API is jammer, maar ik voor de beginnende winkelier niet storend.
Als ik een webwinkel ga beginnen op een heel krap budget dan kies ik allicht Shoppagina. Heb ik een tientje per maand meer te besteden dan kies ik wel voor Biedmeer. 
http://www.bestewebwinkels.com/kenmerkengoedewebwinkels.htm
Het product of de dienst
Voor een webwinkel van start gaat is het belangrijk tijdens de voorbereiding te weten te komen wat het product of de dienst is en wat de kenmerken hiervan zijn. Weet je exact wat je verkopen wilt, voor welke prijs, doorlooptijd en met welke inkoopprijs? Denk ook aan de randzaken van het product. Weet je bijvoorbeeld wat de transportkosten zijn? Hoe lang het versturen duurt en wat de beste verpakking is om het product schadevrij te kunnen versturen? Weet je waar je het op kunt slaan? Als je geen voorraad wilt, zorg dan voor afspraken met de leverancier zodat je nooit met lege handen staat. Het is vervelend als morgen het product niet meer leverbaar blijkt omdat de leverancier het uit zijn assortiment haalt.Juridische en fiscale zaken
Over alles waar geld over wordt verdiend moet belasting worden betaald. Ook voor de webwinkel. Als je kleinschalig wil beginnen kun je dit gemakkelijk opgeven bij de inkomstenbelasting onder het kopje: “inkomen uit overige werkzaamheden”. Echt druk hoef je er dan ook vooraf meestal niet over te maken. Erover nadenken wel. Hoe groot wil je worden? Fiscaal kan het behoorlijk schelen of het een eenmanszaak is of dat er als particulier spullen verkocht worden. Verder kunnen instanties, ook al verkoop je als particulier, de webwinkel toch zien als bedrijf. Bijvoorbeeld de particuliere aansprakelijkheidsverzekeraar als er iets misgaat. Ben je dan nog wel verzekerd? Daarnaast kan het gevoelsmatig een reden zijn om toch naar de KVK te stappen met de webwinkel. Klanten nemen een bedrijf soms sneller serieus dan een particulier.
Je moet een winkel maken, promoten, spullen inkopen, een bedrijf starten en eventueel een voorraad beheren of debiteuren voorschieten. Wij hebben een onderzoek gedaan onder vijftig webwinkels die een jaar succesvol draaiden en gevraagd achteraf uit te rekenen wat het basisbudget voor een webwinkel ongeveer hoort te zijn. Mede met de uitslag van dit onderzoek komen wij tot de conclusie dat voor een echte webwinkel ongeveer 25.000 euro investering nodig is. Denk aan je eigen tijd die je er in steekt. Want als je je baan
Lees verder: http://www.webwinkelopzetten.nl/kosten.html#ixzz2qZpuacGM
Lees verder: http://www.webwinkelopzetten.nl/kosten.html#ixzz2qZpuacGM
http://www.webwinkelopzetten.nl/wetgeving.html
http://www.webwinkelopzetten.nl/software.html